Заказать
звонок

Лідер у галузі інклюзивної
та розвивальної літератури


+380504684965

UA | RU | US

ЗАВАНТАЖИТИ
КАТАЛОГ

X

Оформити заявку





Розвиток дитини

РОЗВИТОК ДИТИНИ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ В УМОВАХ КАРАНТИНУ

Новий режим дня, нова форма навчання, постійне перебування вдома з родиною, неможливість бачитися з друзями, однаковість кожного дня – все це може негативно вплинути на емоційний стан дитини, тим паче якщо вона має особливі освітні потреби.

Далі поговоримо про те, як пристосуватися до нових умов і забезпечити сталий розвиток малюків.

✅1. Максимум інформації (стислої і зрозумілої) – ось перше і найголовніше правило. Дитина має розуміти, що відбувається і відчувати від дорослого спокій та впевненість. Важливо говорити з дітьми, пояснювати їм все спокійно, дохідливо, використовуючи прості, зрозумілі фрази. Краще казати правду і не гарантувати щасливе вирішення проблеми найближчим часом.

✅2. Режим дня й система правил — другий важливий крок для забезпечення сталості й розвитку дитини на карантині. Детально відпрацьований розклад дає послідовність та передбачуваність дій, відчуття безпеки щодня. Це позбавляє малюка тривоги та страхів, адже він знатиме, чого очікувати протягом дня. Зараз в Інтернеті можна знайти багато прикладів розкладу. Опираючись на них та на власний досвід, створіть розклад і дотримуйтесь його. Також встановіть певні правила (дотримуватись розкладу, просити батьків про допомогу, говорити про втому і проблеми, тощо) – нам це здається і так зрозумілим. А ось дитині буде легше, якщо ви це проговорите (й не один раз).

✅3. Слідкуйте за спокійним емоційним станом – спочатку своїм, а потім і дитини. Пам’ятайте, врівноважені та люблячі батьки –– потужне джерело натхнення, впевненості та підтримки для своїх дітей. Малюк не повинен бачити вас у відчаї – це призведе ще до більшого стресу. Зберігайте спокій та обов’язково підтримуйте дитину, приділяйте їй більше уваги, допомагайте. Це можна робити різними способами – фізично, вербально, за допомогою візуальних підказок та власного прикладу.

✅4. Знайдіть заняття, яке буде надихати і заспокоювати малюка. Включіть його у розклад й щодня виконуйте разом з дитиною. Це може бути малювання чи письмо, гра кольоровим тістом, крупами, тощо. Можливо це танці чи фізичні вправи. Можливо – приготування смаколиків. Ви обов’язково знайдете таке заняття! Але не зупиняйтеся на цьому! Головне – робити все разом і отримувати задоволення від процесу (і дитині, і дорослому).

✅5. Налагодження діджитал-комунікації також може допомогти розвивати дитину під час карантину. Це важче, але можливо. Зараз є безліч засобів для онлайн спілкування — Skype, Messenger, Zoom, Viber, WhatsApp тощо. Можна відвідувати онлайн заняття, або «піти» до музею чи зоопарку. Можна поспілкуватися з друзями, родиною, близькими людьми. Але слідкуйте, щоб це було в міру й не принесло дитині надмірного емоційного навантаження.

Пам’ятайте, що ваша дитина понад усе потребує вашої любові і підтримки. Все минає, і цей карантин колись таки залишиться у минулому, а ваша турбота і підтримка буде в серці малюка завжди: в його нових досягненнях та звершеннях, перемогах та успіхах!


Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Головна
Про нас
Магазин
Електронні книги
Партнерам
Контакти


Контактна інформація

Працюємо з Пн-Пт 10:00 - 17:00

info@ikenguru.com.ua
+380504684965

Соціальні мережі

     


Все права защищены

Головна
Про нас
Магазин
Електронні книги
Партнерам
Контакти

Контактна інформація

Працюємо з Пн-Пт 10:00 - 17:00

info@ikenguru.com.ua
+380504684965

Соціальні мережі

     

© 2020 ВГ «Кенгуру». Усі права захищені